✓ kansspelautoriteit      ✓ Hoge winkans      ✓ Altijd een goed doel

FAQ

1 mei 2020

Algemene info vooraf

Winkans: 1 op 967
Aantal prijzen: 30
Aantal loten 29.000
Prijs per lot: € 29,95
Trekkingsdatum: 19 december 2020
Alleen de verkochte loten doen mee bij de trekking
De opbrengst komt ten goede aan 15 amateursportclubs
We hebben een vergunning van de kansspelautoriteit
De notaris ziet toe op een eerlijk verloop van de trekking
De accountant controleert of de cijfers kloppen

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen staan: bel of mail ons dan.

Wordt de prijs alleen verloot onder de verkochte loten of is het ook mogelijk dat de prijs valt op een niet verkocht lot?
De prijs wordt alleen verloot onder de verkochte loten. Loten die niet verkocht zijn, kunnen niet prijswinnend zijn.

Hoeveel loten zijn er al verkocht?
Uit tests is gebleken dat het tonen van de lotenvoorraad een remmend effect heeft op de verkoop. Om die reden is de lotenteller van de site gehaald en doen we voorlopig geen mededelingen over het verkochte aantal loten.

Wie betaalt de kansspelbelasting?
De kansspelbelasting wordt betaald vanuit de opbrengst van de loterij. Datzelfde geldt voor de overdrachtsbelasting. De winnaar krijgt het appartement in Frankrijk dus vrij op naam.

Ik heb betaald maar geen bevestiging ontvangen met het lotnummer. Wat gaat er mis?
Het kan zijn dat de bevestigingsmail in je spambox of ongewenste mail binnenkomen. Is dat niet het geval dan is er waarschijnlijk iets misgegaan bij het invoeren van je mailadres (typefoutje, kan gebeuren…). Stuur ons een bericht dan mailen we het lot opnieuw.

Bij het afrekenen zie ik dat mijn inleg wordt overgemaakt naar de Acro Academy. Klopt dat wel?
Ja, dat klopt. De Acro Academy is - namens de 15 deelnemende clubs - vergunninghouder van deze loterij. Vanuit die rol ontvangen zij de binnenkomende gelden. Na afloop van de loterij krijgen alle clubs 1/15edeel van de nettowinst uitbetaald. De accountant zal toezien op de correcte uitvoering hiervan.

Welke prijzen kan ik winnen?
De hoofdprijs is een volledig ingericht appartement op Château de Gipières ter waarde van € 105.000 vrij op naam + een geldbedrag van € 10.000 . De overdrachtsbelasting, kansspelbelasting en notariskosten nemen wij voor onze rekening.

Wat is de winkans?
Er zijn 29.000 loten en 30 prijzen. Dat brengt de winkans op 1 op 967.

Is er een vergunning?
Jazeker, de vergunning voor deze loterij is afgegeven door De Kansspelautoriteit, onder nummer 13906. De vergunning staat op naam van de Acro Academy. Je vindt ons ook op site van de Kansspelautoriteit.

Is de trekkingsdatum gewijzigd?
Ja, de trekking was oorspronkelijk gepland op 2 oktober. Maar doordat de verkoop in de beginfase langzamer verliep dan gepland, hebben we uitstel aangevraagd tot 19 december 2020. Dat is ook de uiterste datum.

Welke notaris houdt toezicht op een eerlijk verloop van de trekking?
De Vries & Feenstra Notariaat te Berlikum (Friesland)

Hoe gaat de trekking in zijn werk?
Alle verkochte loten gaan in een grote glazen pot. Vervolgens worden de prijzen in aflopende volgorde getrokken. Dus we beginnen met de hoofdprijs, vervolgens de tweede prijs en zo verder naar de dertigste prijs. De getrokken loten gaan niet terug in de pot. Per lot is dus maximaal één prijs te winnen. De notaris controleert of de trekking eerlijk gebeurt en zij noteert de winnende getallen. We zenden de trekking uit via een livestream zodat alle je live kunt meekijken of jij wellicht de nieuwe eigenaar bent van dat prachtige Franse appartement…

Welke accountant doet de controle?
Accountantskantoor Bentacera te Leeuwarden

Wie zijn er uitgesloten van deelname aan de loterij?
In de algemene voorwaarden is opgenomen dat de volgende personen zijn uitgesloten van deelname:

  • De Vennoten van Verloterij;
  • De Bestuursleden van de Acro Academy;
  • De met de controle van de trekking belaste notaris van De Vries & Feenstra Notariaat;
  • De eigenaars van de met de loterij te winnen woning.

Vanaf welke leeftijd mag ik meedoen met de loterij?
Om mee te mogen doen, moet je tenminste 18 jaar zijn.

Kan ik ook een lot cadeau geven?
Ja, je kunt een lot aan iemand cadeau geven. Vul dan zijn of haar gegevens in bij je bestelling. Ook bedrijven kunnen op die manier loten cadeau geven, bijvoorbeeld als relatiegeschenk.

Mag ik de teksten van deze site gebruiken?
De teksten op onze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om deze zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming te gebruiken.

Er zijn 29000 loten te koop. Waarom heeft mijn lotnummer niet een nummer dat tussen de 00000 en 29000 ligt?
Het systeem zorgt ervoor dat er automatisch een lotnummer wordt gegenereerd. Deze bestaat uit 8 cijfers.

Moeten alle loten worden verkocht om de loterij door te laten gaan?
Het is niet nodig om alle loten te verkopen. Als we 80% van de loten verkopen, dan zal de loterij in elk geval doorgaan. Maar uiteraard zullen we er wél alles aan doen om uitverkocht te raken. We hebben tweemaal eerder een succesvolle loterij georganiseerd. Mocht het toch niet doorgaan dan kan je ervoor kiezen om je inleg te doneren aan alle sportclubs, je inleg te doneren aan 1 sportclub of je geld terug te krijgen.

Hoe wordt de opbrengst onder de 15 clubs verdeeld?
Alle 15 deelnemende clubs ontvangen 1/15e deel van de netto opbrengst. De exacte opbrengst hangt af van het aantal verkochte loten én van de te maken kosten. Bij 80% verkoop verwachten wij een bedrag van € 20.000 per club te kunnen overmaken. Dit bedrag kan oplopen naarmate we dichter bij de 100% verkoop komen en naarmate we de marketingkosten kunnen beperken. 

Welke kosten worden gemaakt?
De meeste kostenposten zijn vooraf goed te schatten of staan vast: de aanschafwaarde van de prijzen, de kosten van overdracht van het appartement, kansspelbelasting, bank- en transactiekosten, kosten kansspelautoriteit, accountant en notaris. Maar de hoogte van de marketingkosten is mede afhankelijk van de deelnemende clubs en van de deelnemers. Hoe eerder je jouw lot aanschaft en hoe meer vrienden je overhaalt om ook een lot te nemen, des te minder we hoeven te adverteren en des te lager dus de marketingkosten. Op die manier help je om het resultaat voor de 15 clubs te optimaliseren.

Over het appartement

Waar vind ik het appartement?
Het appartement bevindt zich nabij de beroemde Mont Ventoux in Frankrijk. Het adres is Villa d’Aulan 5 op Domaine Château des Gipières Lieu-dit, Plâtrières, 26570 Montbrun-les-Bains.

Is er een taxatierapport van het appartement beschikbaar?
Jazeker, het appartement is getaxeerd door een Nederlandstalige Makelaar in Frankrijk. Het taxatierapport vind je hier.

Met welke kosten moet ik rekening houden als ik het appartement win?
De kosten die horen bij de overdracht van het appartement komen voor onze rekening: kansspelbelasting, overdrachtsbelasting notariskosten, kosten onderzoek woning en kosten makelaar.

De kosten die verband houden met het bezit van het appartement komen voor rekening van de winnaar. Denk hierbij aan (gemeentelijke) belastingen en kosten voor beheer en onderhoud. De totale kosten worden door de taxateur geschat op circa € 3.900 per jaar. Om een goede start te garanderen, ontvangt de winnaar – naast het appartement – een geldbedrag van € 10.000 om de kosten van de eerste jaren te dekken.

Welke verhuuropbrengst is reëel?
Wanneer je het appartement wilt verhuren, dan wordt een huuropbrengst van méér dan € 8.000 door de taxateur haalbaar geacht. Dit is geen gegarandeerd bedrag. De opbrengst is uiteraard o.a. afhankelijk van eigen gebruik en van de wijze van verhuur, marketing etc.

Wat moet ik met een appartement in Frankrijk?
Natuurlijk kun je zelf heerlijk genieten van het appartement. Mocht dat niet je voorkeur hebben, dan kun je het appartement ook verkopen of verhuren. De verhuur kun je desgewenst uitbesteden aan de beheerder van het Château.

Mag het appartement permanent worden bewoond?
Ja, je kunt het appartement gebruiken voor permanente bewoning.

Hoe vindt de overdracht van het appartement plaats?
De sleuteloverdracht vindt in Nederland plaats. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt tussen de winnaar en de huidige Nederlandse eigenaar Yvonne. De notariële afwikkeling wordt verzorgd door de Nederlandstalige makelaar in Frankrijk.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram